Finanstips

Menu & Search

Starten på kryptovaluta

februar 7, 2019
kjøpe bitcoins

Kryptovaluta er en teknologi og en tenkemåte som har tatt verden med storm. Det er så mye fint og rosende som kan sies om kryptovaluta at det nesten ikke finnes grenser. Hva som passer deg best og hva som passer andre best kommer veldig godt an på hva de vil, men uansett hva du vil så er kryptovaluta noe som har kommet for å bli og vil få mer og mer innflytelse på hvordan vi tenker og hva vi gjør.

Det hele startet når mannen Nakamato slapp sin første blokk tilbake i 2009. Denne blokken ble kalt Genesis blokken. Med denne handlingen ble Bitcoin skapt og det er nettopp Bitcoin som er grunnen til at det er så mange andre kryptovalutaer.

Selvstøttende nettverk

Valutaen Bitcoin er nemlig den valutaen som klarte å bygge et selvstøttende nettverk som blir holdt oppe av sine egne brukere. Det er nettopp dette som er det utfordrende med alle ideer som vrir seg unna det mer satte i hvordan folk tenker når det kommer til opprettholdelse av kjerneaktiviteter. Tenk bare på Uber. Du kunne skapt et selskap som drev taxi i 100 land, men det ville bli så enormt dyrt å eie så mye biler. Du ville ende opp med så mye gjeld. Uber flyttet da kosten med å eie og kjøre bilene til alle som har lyst og plutselig har Uber taxi i 100 land. Det samme gjelder for Bitcoin. Skulle Bitcoin bygge seg opp til å bli en enehersker på markedet og eie all infrastrukturen og andre ting selv ville det bli så dyrt at det kunne hindre veksten og samtidig skape en modell som ikke var like interessant for alle. Når Bitcoin lar alle være med å jobbe i nettverket mot betaling for å ta med sitt egent utstyr får vi plutselig en epidemi av dyktige folk som alle vil være med på reisen.

Kjøpe Bitcoin

Skal du være med på Bitcoin reisen som bruker, arbeider eller investor må du vite hvordan du kjøper og selger Bitcoin. Når du ønsker deg en Bitcoin så kan du kjøpe en Bitcoin på flere måter. Den første måten du kan kjøpe en Bitcoin på er ved å gå på en børs. Her kjøpes og selges det Bitcoin hele tiden. For det andre kan du kjøpe Bitcoin på sider hvor selgere legger ut sine priser uten at det er arrangert av en profesjonell handleplattform. Den tredje måten du kan kjøpe Bitcoin på er ved at du treffer noen selv som vil selge deg en Bitcoin. For det fjerde kan du kjøpe deg en Bitcoin vet at du går på sider som selger Bitcoin til en pris. Prisen forandrer seg noe, men det er mye enklere enn å kjøpe på en børs da du slipper å følge med på alt som skjer på børsen. Du kan tenke på disse sidene som en vanlig tjeneste for kjøp av valuta, som en kiosk på Gardermoen som selger valuta når du er inne på avreise.

Jimmie Holt
Related article
Forbrukslån medsøker

Forbrukslån medsøker

Låneopptak Ser du etter muligheten for å ta opp et…

Type your search keyword, and press enter to search