Finanstips

Menu & Search

Forbrukslån medsøker

januar 5, 2020
Medsøker

Låneopptak

Ser du etter muligheten for å ta opp et godt forbrukslån som passer deg bedre enn det andre som du blir tilbudt dag inn og dag ut? Da kan det være greit å følge med på et par detaljer. Det er ikke å komme utenom at det fort kan bli dyrt. Når du tar opp et billig forbrukslån er det viktig at du holder hodet kaldt og ser på alle kostandene ved et lån. Vi kan ikke stresse dette nok. Det er nettopp kostnadene som forteller deg hva du ender opp med å betale når alt er over.

Se først på renten og hvor høy den er. Alle banker skal egentlig skrive hvor stor prosent av lånet betales i rente, eller med andre ord kostanden ved å låne pengene. Dette er ikke så vanskelig og nokså enkelt å forstå. Er renten høy blir det mindre interessant å ta opp forbrukslån, men om renten er lav er det fort mer aktuelt. Noen ganger kan det være fornuftig å ta opp lån om det koster deg mye penger, men i de fleste situasjoner er ikke dette riktig. Renten må være lav, men den kommer nok aldri til å være så lav som inflasjonen. Da begynner det fort å skorte på fortjenesten til banken, og det kan man ikke ha noe av.

Billig forbrukslån

Kausjon

Når du søker på et forbrukslån er det ofte slik at det ikke alltid er like lett å få forbrukslån. Om du søker og ikke får godkjent din søknad vet vi alle at det er viktig å få noen andre til å komme inn for å hjelpe deg til å få søknaden. Denne hjelpen kan fort ses på som en måte for deg eller noen andre å hjelpe deg på en fin måte. Når du får denne hjelpen og de som hjelper stiller som kausjonist er det viktig at du forstår hva det betyr. En kausjonist er en som sier at de kommer inn og hjelper deg om banken skulle kreve det. Kausjon er noe man stiller som person eller firma og skjer i form av et skjema. Det stemples litt og det skrives under. Skjemaet er rent juridisk en kontrakt.

Medsøker

Et alternativ til det å være kausjonist er medsøker. En medsøker er en person som søker sammen med deg på lånet. De får da vite mer og blir grundigere sjekket. Når du ser medsøker er det også viktig at du følger godt med. Om man er medsøker er det vanlig at banken ringer med en gang det ikke er en betaling. Medsøkere er på denne måten nærmere ansvar enn andre subjekter.

Ønsker du å bli en medsøker er det ganske lett. Du trenger bare å snakke med noen som ønsker seg et lån. Det kan være greit å være litt forsiktig når det er snakk om innsyn i egen økonomi. Folk kan fort bli ganske interessert.

Jimmie Holt
Related article
Starten på kryptovaluta

Starten på kryptovaluta

Kryptovaluta er en teknologi og en tenkemåte som har tatt…

Type your search keyword, and press enter to search